Održana radionica na temu pisanja ishoda učenja na Sveučilištu u Rijeci

radionica_pisanje ishoda

Prva lokacija na kojoj se održala radionica na temu pisanja ishoda učenja u svrhu usklađivanja postojećih kolegija s razvijenim standardima kvalifikacija je Rijeka.

Na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci dana 6. lipnja 2016. okupili su sve svi članovi radnih skupina iz Rijeke te prezentirali dosadašnje projektne rezultate svojim kolegama sa Sveučilišta u Rijeci. Iako je radionica formalno bila namijenjena svom nastavnom osoblju Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci te Odsjeka za politehniku Filozofskog fakulteta u Rijeci, bili su pozvani svi zainteresirani za ovu tematiku.

Nakon toga, prenesena im je metodologija pisanja ishoda učenja te podijeljene brošure „Kako pisati ishode učenja?“ kako bi svi nositelji kolegija studijskih programa koji se moderniziraju mogli u nastavku radionice napisati svoje kolegije prema pristupu temeljenom na ishodima učenja.

Rezultat naše prve projektne radionice biti će kolegiji opisani putem ishoda učenja, koji su pak sastavni dio novih moderniziranih studijskih programa u Rijeci: diplomskog nastavničkog studija Matematika na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, diplomskog nastavničkog studija Fizika i matematika na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci te diplomskog nastavničkog studija Politehnika i informatika na Odsjeku za politehniku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.