Održan prvi interni okrugli stol na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci

3

Prva partnerska institucija koja je probila led i održala prvi interni okrugli stol Elementa 4 je bio Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Prije pristupanja izmjeni studijskog programa diplomskog sveučilišnog studija Matematika (nastavnički smjer) radi usklađivanja s HKO-om odlučili su napraviti dodatnu evaluaciju postojećeg studijskog programa. Naime, proveli su anketni upitnik za evaluaciju studijskog programa u kojem su prikupljeni podaci od odabranog uzorka ispitanika: članova Odbora za osiguravanje i unapređivanje kvalitete Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, predstavnika završenih studenata diplomskog studija Matematika koji su djelatnici Odjela, uprave Alumni kluba Odjela za matematiku te predstavnika nastavnika Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Potom je, u okviru prvog okruglog stola Elementa 4, radna grupa analizirala prikupljene podatke, razmotrila sve pokazatelje prema kojima je provedena evaluacija te izdvojila pokazatelje kod kojih su se pojavile procjene da djelomično ili uopće ne udovoljavaju istaknutim zahtjevima. Iz svega ovoga izišao je i prvi potrebni dokument – prva verzija Zahtjeva za provjerom usklađenosti.

Prvi korak je napravljen i sad ih čeka najzahtjevniji i najodgovorniji dio – izmjena studijskog programa!